Είστε εδώ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΟΠΥΥ ΤΗΣ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα Επιδέρμια, με επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ, διαμαρτυρήθηκε για τη διακοπή χορήγησης των βιολογικών φαρμάκων από το φαρμακείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου τμήματος του ΕΟΠΥΥ, το εν λόγω φαρμακείο μεταφέρθηκε και συστεγάζεται εκτάκτως με το φαρμακείο Αμπελοκήπων (στην οδό Λεωφ. Αλεξάνδρας 175) εξαιτίας του COVID-19, όπου όντως υπάρχει έλλειψη χώρου και απουσία ψυγείων ώστε να διατηρηθούν και να διατεθούν τα βιολογικά φάρμακα. Οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι θα επανέλθουν οι βιολογικοί παράγοντες για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα στο νέο μεγαλύτερο χώρο που πρόκειται να στεγαστεί το φαρμακείο της λεωφόρου Αλεξάνδρας απέναντι από το φαρμακείο Αμπελοκήπων. Έως τότε, κάποια φάρμακα έχουν μοιραστεί στα υπόλοιπα φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς με φυσική παρουσία.
Επιπλέον, σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε το Επιδέρμια, υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστούν δύο φύλλα επαναλαμβανόμενων συνταγών εφάπαξ για χρόνιες παθήσεις. Επίσης, στην περίπτωση που η φυσική παρουσία δεν είναι δυνατή ή συστήνεται η αποφυγή μετακίνησης του ασθενούς, υπάρχει η επιλογή παραλαβής του φαρμάκου από τρίτο άτομο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την υπεύθυνη δήλωση. Μία ακόμη επιλογή αποτελεί η παράδοση των φαρμάκων υψηλού κόστους κατ’ οίκον μέσω της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων, στην οποία εξειδικευμένο προσωπικό εκτελεί τη συνταγή και παραλαμβάνει τα φάρμακα. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα να εκτελεστεί η συνταγή μέσω πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς (κούριερ) με χρέωση του ασθενούς και ακολουθείται η διαδικασία της κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων.

Απάντηση του ΕΟΠΠΥ

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2019

Επικοινωνήστε μαζί μας