Είστε εδώ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Αθήνα, 18 Απριλίου 2016

Προς:
Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ

κύριο Σ. Μπερσίνη
 

Κοινοποίηση:
Υπουργό Υγείας

κύριο Α. Ξάνθο

Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ
Κατάστημα Αλεξάνδρας
Λεωφόρος Αλεξάνδρας 119

Θέμα: Διακοπή χορήγησης βιολογικών φαρμάκων από το φαρμακείο ΕΟΠΥΥ της οδού Αλεξάνδρας στην Αθήνα.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από μέλη μας για τη διακοπή της χορήγησης ορισμένων βιολογικών παραγόντων από το προαναφερόμενο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Από τη συγκεκριμένη ενέργεια πλήττεται ένας μεγάλος αριθμός ασθενών που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από το εν λόγω φαρμακείο. Η αιφνιδιαστική σας απόφαση θα έχει άμεσα πολλές και σοβαρές συνέπειες σε ανθρώπους που είναι ήδη ταλαιπωρημένοι από τα χρόνια νοσήματα τους. Ο χρόνος μετακίνησης και εξυπηρέτησης των ασθενών θα αυξηθεί δραματικά αφού θα αναγκαστούν να διανύουν αισθητά μεγαλύτερες αποστάσεις, κάθε φορά που θα πρέπει να προμηθευτούν τη συστηματική τους αγωγή. Επιπλέον, οι χρόνοι αναμονής στα φαρμακεία που αναγκαστικά θα οδηγηθούν, θα αυξηθούν σημαντικά, γεγονός που είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο για τους νοσούντες.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαιρετική ανησυχία παρακολουθούμε τη συνεχή μείωση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ , και αναρωτιόμαστε αν η πολιτική αυτή θα έχει συνέχεια, με το δεδομένο ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αποτελούν τη μοναδική πηγή χορήγησης των συγκεκριμένων φαρμάκων.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας απέναντι στους χρόνια πάσχοντες, και ειδικότερα όταν πρόκειται για ασθενείς με χρόνιες και σοβαρές νόσους, είμαστε σίγουροι ότι θα επανεξετάσετε την απόφαση σας, και θα ενισχύσετε με το απαιτούμενο προσωπικό το συγκεκριμένο φαρμακείο, ούτως ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των εξυπηρετούμενων ασθενών.

Θεωρούμε πως θα επιδείξετε ένα ασθενοκεντρικό πρόσωπο, για μία ακόμη φορά, και θα αντιμετωπίσετε με τη δέουσα φροντίδα τους πάσχοντες.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης
Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος

Εκ μέρους του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα
ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Τίνα Κουκοπούλου, Πρόεδρος

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Ελλάδας
Αλεξάνδρα Γκλιάτη, Πρόεδρος

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2019

Επικοινωνήστε μαζί μας