Είστε εδώ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (10/5/22)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών Επιδέρμια, με σχετική επιστολή του στον Υπουργό Υγείας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την πρόσφατη απόφαση απόρριψης του αιτήματος για την ένταξη του φαρμάκου για ενήλικους ασθενείς, διαγνωσμένους με τη νόσο της Ατοπικής Δερματίτιδας, στον Κατάλογο των Αποζημιούμενων Φαρμάκων. Η πρόσφατη απόρριψη του αιτήματος σχετικά με την ένταξη του φαρμάκου για ενήλικους ασθενείς, διαγνωσμένους με τη νόσο της Ατοπικής Δερματίτιδας, στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων, αφορούσε στον πρώτο βιολογικό παράγοντα που θα ήταν διαθέσιμος ως συστηματική θεραπεία για τους ενήλικους ασθενείς με Ατοπική Δερματίτιδα.

Το Επιδέρμια, στην επιστολή του, υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη για ισότιμη αντιμετώπιση των Ελλήνων ασθενών με τους αντίστοιχους Ευρωπαίους συνασθενείς τους, στους οποίους χορηγείται εδώ και χρόνια με αποζημίωση η προαναφερθείσα αγωγή. Τόνισε ότι το στίγμα των δερματικών ασθενειών πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν μπορούν οι ασθενείς να λάβουν την κατάλληλη αγωγή. Εξάλλου η Ατοπική Δερματίτιδα, ενώ είναι μία ασθένεια που επιβαρύνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των νοσούντων, με την κατάλληλη θεραπεία η εξέλιξη της νόσου μπορεί να επιβραδυνθεί σημαντικά και η ποιότητα ζωής των ασθενών να βελτιωθεί, μειώνοντας τον αντίκτυπο της ασθένειας καθώς και τις πιθανότητες ανάπτυξης συννοσηροτήτων. Το Επιδέρμια επισήμανε ότι το δικαίωμα στην Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να σταθεί στο πλευρό των ασθενών.

Επιστολή προς Υπουργό Υγείας

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας