Είστε εδώ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ 2021 – ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΟ 40 ΧΩΡΕΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας καθιερώθηκε από την Διεθνή Ένωση Οργανώσεων των Ασθενών με Δερματολογικές Παθήσεις (Global Skin) και γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, από το 2018. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση και η υποστήριξη των ασθενών που ανήκουν στην ίδια κοινότητα, καθώς και η ενημέρωση του κοινού για την επίδραση που έχει η νόσος στη ζωή των ασθενών και των φροντιστών τους.

Το Επιδέρμια, ως μέλος του Global Skin, δηλώνει περήφανο που συμμετείχε στην Παγκόσμια Εκστρατεία Ενημέρωσης στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας. Η Ελλάδα, για πρώτη φορά, μπήκε στον χάρτη των χωρών που ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τον εορτασμό της. Το Επιδέρμια με την καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ενημερωτικά βίντεο και την ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε τον Σεπτέμβριο, κατάφερε να δυναμώσει τη φωνή των ασθενών με ατοπική δερματίτιδα στην Ελλάδα και να ακουστεί για πρώτη φορά η φωνή τους.

Το Επιδέρμια θα συνεχίσει να πρωτοπορεί και να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών με δερματικές παθήσεις.

Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την ετήσια έκθεση από το GlobalSkin, για τις 40 χώρες που συμμετείχαν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας.

Ετήσια έκθεση GlobalSkin

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας