Είστε εδώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ

Ο σύλλογος Επιδέρμια, απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάφρασης και έκδοσης στα Ελληνικά της Παγκόσμιας Έκθεσης για την Ψωρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 Το βιβλίο μπορεί κανείς να βρει και σε μορφή PDF, και να το κατεβάσει δωρεάν στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://apps.who.int/iris/bitstream/10665/204417/14/9786188285507-gre.pdf

 

Δυο λόγια για την Παγκόσμια Έκθεση για την Ψωρίαση:

Το 2014, τα Κράτη Μέλη αναγνώρισαν την ψωρίαση ως σοβαρό μη μεταδιδόμενο νόσημα (NCD) με την απόφαση WHA67.9 της Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία. Η απόφαση ανέδειξε ότι πολλά άτομα σε όλον τον κόσμο υποφέρουν αχρείαστα από την ψωρίαση, λόγω λανθασμένης ή καθυστερημένης διάγνωσης, ακατάλληλων θεραπευτικών επιλογών και ανεπαρκούς πρόσβασης στην περίθαλψη, καθώς και λόγω της κοινωνικής στιγματοποίησης.

Η παρούσα Παγκόσμια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εστιάζει την προσοχή της στον αντίκτυπο που έχει η ψωρίαση στη δημόσια υγεία. Η έκθεση έχει συνταχθεί για να βοηθήσει να συνειδητοποιηθούν οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους η ψωρίαση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή των ανθρώπων. Πρόθεσή της είναι να εφοδιάσει τους αρμόδιους χάραξης πολιτικής με πρακτικές  λύσεις, ώστε να βελτιωθεί η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική ένταξη στους αντίστοιχους πληθυσμούς των ατόμων που ζουν με ψωρίαση.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι οι δοκιμασίες που συνεπάγεται αυτή η κοινή και πολύπλοκη νόσος μπορούν σε μεγάλο βαθμό να αποφευχθούν. Η βελτίωση της πρόσβασης στην έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία της ψωρίασης απαιτεί υγειονομικά συστήματα προσιτά σε όλους, που παρέχουν ανθρωποκεντρική φροντίδα στους ασθενείς με πολύπλοκες χρόνιες παθήσεις. Οι κυβερνήσεις και άλλοι εταίροι έχουν βασικό ρόλο να παίξουν για να αντιμετωπίσουν τις αχρείαστες κοινωνικές συνέπειες τις ψωρίασης, αμφισβητώντας τους μύθους και τις συμπεριφορές που οδηγούν στον αποκλεισμό των ασθενών από τις δομές υγειονομικής περίθαλψης και από την καθημερινή ζωή.

Η έκθεση εξηγεί τι είναι η ψωρίαση και ποια είναι η επιβάρυνση των ασθενών λόγω αυτής. Αναλύει το πώς επηρεάζει η ψωρίαση τη ζωή των ανθρώπων, και πως μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών με ψωρίαση. Θεωρούμε πως η έκδοση αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, όχι μόνο για τους ασθενείς, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την ψωρίαση.

Μέχρι σήμερα, η Παγκόσμια Έκθεση για την Ψωρίαση είναι διαθέσιμη στα Αγγλικά, στα Γερμανικά, στα Ελληνικά, στα Κινέζικα και στα Γιαπωνέζικά.

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2019

Επικοινωνήστε μαζί μας