Είστε εδώ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διακρίθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό «UPLIFT Innovation Challenge» για το project «Me and my doctor». Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό, που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA και την εταιρεία AMGEN, με αντικείμενο την προώθηση λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς που ζουν με την ψωριασική νόσο. Ο διαγωνισμός στόχευσε στις δραστικές λύσεις τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους παρόχους της υγειονομικής περίθαλψης ώστε να ξεπεράσουν τις διαρκείς δυσκολίες της νόσου. Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν το Bath Institute for Rheumatic Diseases (BIRD) από τη Μεγάλη Βρετανία. Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν σε τέσσερεις χώρες, οι οποίες ήταν οι ΗΠΑ, η Ταιβάν, οι Φιλιππίνες, και η χώρα μας. Το Επιδέρμια, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ήταν ο μόνος σύλλογος ασθενών που διακρίθηκε από την Ευρώπη. 

Το Επιδέρμια με το project «Me and my doctor», το οποίο θα υλοποιηθεί εντός του έτους 2022, αποσκοπεί στη βελτίωση της σχέσης και της επικοινωνίας μεταξύ των ασθενών και των γιατρών. Το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ τους θα επιφέρει την καλύτερη διαχείριση της ασθένειας, θα μπορέσουν οι γιατροί να ακούσουν τις φωνές των ασθενών και να κατανοήσουν τις βαθύτερες ανάγκες τους. Επιπλέον, οι ασθενείς θα εκπαιδευτούν σχετικά με τη συμμόρφωση τους στη θεραπεία και την επίσκεψη τους στο γιατρό.

Το Επιδέρμια νιώθει υπερήφανο γι’ αυτήν την τιμητική διάκριση και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών και να με κάθε δυνατό τρόπο.

Στους παρακάτω συνδέσμους αναλυτικά οι ανακοινώσεις των βραβείων:
https://ifpa-pso.com/resources-tools/uplift-challenge-winners-announced
https://wwwext.amgen.com/newsroom/press-releases/2021/11/amgen-awards-the-bath-institute-of-rheumatic-diseases-25000-through-uplift-innovation-challenge
 

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας