Επιδέρμια

Το Επιδέρμια είναι ένας νέος πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το Επιδέρμια δημιουργήθηκε το 2014 αποκλειστικά από ασθενείς μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Ο πρωταρχικός στόχος του Επιδέρμια είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και η υποστήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο. Οι ασθενείς με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα είναι χρόνια ασθενείς μίας ανίατης νόσου. Ως χρόνια ασθενείς οφείλουν να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία. Διεκδικούμε μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική μας αγωγή, όποια μορφή και αν έχει αυτή. Σήμερα ο ασθενής με ψωρίαση επιβαρύνεται με το κόστος της  συμμετοχής σε χάπια, κρέμες, σαμπουάν, λοσιόν και αλοιφές παρόλο που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας του.

Επιπλέον, αγωνιζόμαστε για μία ασθενοκεντρική περίθαλψη. Είναι αναγκαίο το να μπορεί ο ασθενής να λαμβάνει μέρος στη διαδικασία λήψης απόφασης της θεραπείας που θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του. Η ασθενοκεντρική περίθαλψη μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στον ασθενή και τον θεράποντα ιατρό του, καθώς και μέσα από την ενημέρωση των ασθενών για τις διαφορετικές θεραπείες που υπάρχουν. Η συμμόρφωση στη θεραπεία καθώς και η συμμετοχή του ασθενή στην απόφαση για το θεραπευτικό σχήμα που θα ακολουθήσει αποτελεί ζητούμενο για το Επιδέρμια.

Επίσης, το Επιδέρμια στοχεύει στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα.

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς η αποστιγματοποίηση της νόσου αποτελούν προτεραιότητα για το Επιδέρμια. Πολύ συχνά ο ασθενής εισπράττει τον κοινωνικό αποκλεισμό, λόγω άγνοιας για την μη μεταδοτικότητα της νόσου. Το επιδέρμια προβαίνει στη διοργάνωση διαλέξεων, ημερίδων και λοιπών δράσεων για την ενημέρωση ασθενών και κοινού.

Το Επιδέρμια είναι ανοιχτό σε όλους τους ασθενείς στην Ελλάδα με διάγνωση ψωρίασης και ψωριασικής αρθρίτιδας, με μόνη προϋπόθεση το να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος, δηλαδή να είναι ενήλικες.

Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μέσω της σελίδας, για να συμμετέχετε στο έργο μας ή για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

 

Το Καταστατικό

Αίτηση Μέλους

 

ΤΟ ΔΣ

 

Ρένος Βαμβακούσης  Πρόεδρος

Αναστασία Χριστοδούλου  Αντιπρόεδρος

Τίνα Κουκοπούλου  Ταμίας

Ζήκας Γιάννης  Γραμματέας

Βασίλης Κωνσταντινίδης  Μέλος

 

 

ΤΟ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας