Είστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ «Η ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ: ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ, ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ»

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τις συννοσηρότητες της Ψωρίασης

Στο νέο ενημερωτικό φυλλάδιο για την Ψωρίαση και τις Συννοσηρότητές της εξειδικευμένοι γιατροί ενημερώνουν τους ασθενείς για τα Νοσήματα του Πεπτικού Συστήματος, τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα και το Μεταβολικό Σύνδρομο.

Η Ψωρίαση δεν είναι μια πάθηση που προκαλεί απλώς βλάβες στο δέρμα. Πρόκειται για μία χρόνια, φλεγμονώδη νόσο, η οποία συνδέεται με πολλές και σοβαρές συννοσηρότητες. Δηλαδή με ασθένειες που συνυπάρχουν με τη νόσο. Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες αναφέρονται στην ελκώδη κολίτιδα, τη νόσο του Crohn, την κοιλιοκάκη, αλλά και στον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακού συμβάντος ή/και μεταβολικού συνδρόμου.

Η επιστημονική επιμέλεια του κειμένου έγινε από τον κ. Μάριο Κατσαρό (MD, PhD, Γαστρεντερολόγο, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Επιστημονικό Συνεργάτη Β’ΠΠ κλινικής Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, Συνεργάτη Euromedica Γενικής Κλινικής Θεσσαλονίκης), την κα. Μαρία Γεωργοπούλου (Επιμελήτρια Α’ Καρδιολογίας Γ.Ν.Α. ΚΑΤ) και τον κ. Λευτέρη Αθανασιάδη (Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc Κλινικής Διαιτολογίας).

Η δράση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Janssen-Cilag, ΒΙΑΝΕΞ, Novartis και Φαρμασερβ Lilly.

Ενημερωτικό φυλλάδιο για τις συννοσηρότητες της Ψωρίασης

 Το «Επιδέρμια» διεκδικεί τα δικαιώματα των ασθενών

Άμεσες πληροφορίες για τον σύλλογο και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε και στην σελίδα Epidermia στο Facebook.

Μετάβαση

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας