Είστε εδώ

«Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ»: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (30/5/2022)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διοργάνωσε με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Η επικοινωνία με τον γιατρό μου», το οποίο αποτέλεσε τη συνέχεια της πρώτης ενημερωτικής εκδήλωσης «Η Επίσκεψη μου στον γιατρό μου». 

Το σεμινάριο χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Ρένος Βαμβακούσης, και στη συνέχεια η ταμίας του Συλλόγου, κα. Τίνα Κουκοπούλου, παρουσίασε τη δράση «Εγώ και ο γιατρός μου».

Η κα. Έφη Σίμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπογράμμισε τη σημαντικότητα της επικοινωνίας μεταξύ γιατρού και ασθενή και παρουσίασε τα εμπόδια που δεν μας αφήνουν να αναπτύξουμε την επιθυμητή επικοινωνία με το γιατρό μας. Τα οφέλη της καλής επικοινωνίας μεταξύ γιατρού και ασθενή είναι πολλαπλά, τόνισε η κα. Σίμου, και πολλά ιατρικά λάθη μπορούν να αποφευχθούν εάν επιτευχθεί η σωστή επικοινωνία. Πληθώρα χρήσιμων συμβουλών δόθηκαν στους ασθενείς στο σεμινάριο. 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιδέρμια κ. Βαμβακούσης και η κα. Κουκοπούλου έθεσαν στη συνέχεια τα ερωτήματα του κοινού απευθείας στην κα. Σίμου.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της δράσης «Εγώ και ο Γιατρός μου» (Me and my doctor) έπειτα από την παγκόσμια διάκριση του Επιδέρμια στον Διεθνή Διαγωνισμό «UPLIFT Innovation Challenge», ο οποίος οργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA και την εταιρεία AMGEN.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας