Είστε εδώ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ" (15/05/2017)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 15 Μαΐου η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση και Γυναίκα», η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» και του Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ).

Η διοργάνωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού δίνοντας την ευκαιρία για παρουσίαση περιστατικών, προβληματισμών αλλά και ατέρμονων συζητήσεων ως προς την καθημερινότητα της γυναίκας που ζει με ψωρίαση, σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να επιτρέψει στις γυναίκες να μάθουν περισσότερα για τη νόσο, να τις προετοιμάσει για την πιθανή εξέλιξή της και να τις βοηθήσει να ζήσουν με αυτήν σε καθημερινή βάση, με περισσότερη αυτοπεποίθηση.
Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Δρ. Εύη Μπάτρα Ηλεκτρολόγος Μηχανικός – Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνίδων Επιστημόνων (ΣΕΕ), η οποία μίλησε για την ιστορία και το έργο του Συνδέσμου, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ανεκτίμητη και σημαντική πηγή βοήθειας και ενέργειας, όντας σύμμαχος για τους ασθενείς με διάγνωση ψωρίασης.  

Η Δρ. Τίνα Κουκοπούλου, Τοπογράφος Μηχανικός – Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» παρουσίασε τον Σύλλογο και τις δράσεις του, και ως γυναίκα ασθενής με ψωρίαση εστίασε στους προβληματισμούς και στις ιδιαιτερότητες μίας γυναίκας με ψωρίαση στην Ελλάδα του σήμερα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι ασθενείς σήμερα δεν είναι μόνοι, μπορούν να μιλήσουν για την εμπειρία τους με ψωρίαση και να λάβουν συμβουλές και υποδείξεις για την κατανόηση και αποδοχή συμπτωμάτων, συναισθημάτων, ελπίδων, προσδοκιών.

Η Δρ. Μαρίνα Παπουτσάκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α’ – Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός», μίλησε αναλυτικά για τη νόσο, τα θεραπευτικά σχήματα καθώς και όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες με διάγνωση ψωρίασης, όπως η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση, η αποτρίχωση κτλ., ώστε να διαθέτουν όλες τις πληροφορίες και να έχουν τις καλύτερες πιθανότητες για επιτυχή θεραπεία ή διαχείριση της κατάστασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανοιχτή συζήτηση και πληθώρα ερωτήσεων από το κοινό που έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ μεταδόθηκε και ζωντανά μέσω livestream στο site του συλλόγου. Την εκδήλωση μπορεί το κοινό να την παρακολουθήσει στο κανάλι του Επιδέρμια στο Youtube στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=xpPz8bTePrg&t=398s

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της  Βιοφαρμακευτικής εταιρίας AbbVie.

Χορηγός: 
Abbvie

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας