Είστε εδώ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΨΩΡΙΑΣΗ, ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ» (17/5/2021)

Αφίσα εκδήλωσης "Ψωρίαση, Ψωριασική Αρθρίτιδα και Γυναίκα"

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διοργάνωσε την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση/webinar με τίτλο «Ψωρίαση, Ψωριασική Αρθρίτιδα και Γυναίκα» με καλεσμένες ομιλήτριες την κα. Ευαγγελία Καταξάκη (MD, MSc, PhD, Ρευματολόγο, Διευθύντρια ΕΣΥ Γ.Ν. Ελευσίνας Θριάσιο, Πρόεδρο Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.ΡΕ.) και την κα. Ευαγγελία Παπαδαυίδ (Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Δερματολογίας ΠΓΝΑ Αττικό).
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Βαμβακούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία και τις δράσεις του Συλλόγου. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η ταμίας του Επιδέρμια, κα. Κουκοπούλου, με την προσωπική της κατάθεση ως γυναίκα ασθενής που νοσεί από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Οι καλεσμένες εισηγήτριες, έπειτα, αναφέρθηκαν ενδελεχώς στις ιδιαίτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα ασθενής με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Οι ανάγκες των γυναικών ασθενών, όπως προέκυψε από τις παρουσιάσεις των γιατρών, διαφέρουν αρκετά σε σχέση με τις ανάγκες των αντρών ασθενών. Οι εισηγήσεις εστίασαν, ειδικότερα, στη μεγαλύτερη ψυχολογική επιβάρυνση που βιώνουν οι γυναίκες ασθενείς συγκριτικά με τους άντρες, την ανάγκη των γυναικών για μια καλύτερη εξωτερική εικόνα και για έναν καλύτερο έλεγχο της νόσου, την εξέλιξη της ψωριασικής νόσου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μεγαλύτερο στίγμα με το οποίο έρχονται αντιμέτωπες και τα εμπόδια που συναντούν στον χώρο της εργασίας. Τόνισαν, τέλος, και οι δύο γιατροί τη σημασία που έχει η σωστή συνεργασία μεταξύ του δερματολόγου, του ρευματολόγου και του ασθενή ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά η ψωριασική νόσος.
Το σεμινάριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη, με πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και την ψωρίαση, την ψωριασική νόσο στην αναπαραγωγική ηλικία, τους βιολογικούς παράγοντες και τις θεραπευτικές επιλογές.
Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά τις καταξιωμένες επιστήμονες που συμμετείχαν στο σεμινάριο καθώς και όλα τα μέλη-ασθενείς που έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους γιατρούς και συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του σεμιναρίου.
Το Επιδέρμια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών, να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να ενημερώνει το κοινό για την ψωριασική νόσο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας UCB.

 

Χορηγός: 
UCB

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας