Είστε εδώ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ (2/11/2021)

 

Ο Σύλλογος Ασθενών, Επιδέρμια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, διοργάνωσε την διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση κοινού με θέμα την Ψωρίαση και καλεσμένους επιστήμονες από την Ελλάδα τον κ. Δημήτριο Ιωαννίδη (Καθηγητή Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντή Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ.) και από την Κύπρο τον Δρ. Πασχάλη Κωνσταντίνου (M.D. Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο, Πρόεδρο Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας Κύπρου-ΔΑΕΚ). 

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης, το “United-Now Act”, παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Επιδέρμια, κ. Ρένο Βαμβακούση, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης και τη δύναμη που έχουν οι ενωμένες φωνές των ασθενών ανά τον κόσμο καθώς και στις Δράσεις του Συλλόγου Επιδέρμια. Τον λόγο, στην συνέχεια, πήρε η ασθενής με ψωρίαση από την Κύπρο, κα. Γεωργία Ζαχαριού, η οποία με τη σειρά της μοιράστηκε την ιστορία της με την ψωρίαση από την παιδική της ηλικία. Οι διακεκριμένοι επιστήμονες παρουσίασαν στις ομιλίες τους τα γενικά χαρακτηριστικά της νόσου, τα συμπτώματα της ψωρίασης, τις κλινικές μορφές της, τις συννοσηρότητες, τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν και οι οποίες βελτιώνουν σημαντικά την εικόνα της νόσου. Τα κεντρικά μηνύματα ήταν ότι η ψωρίαση είναι μια χρόνια πάθηση με δυσλειτουργία του αυτοάνοσου συστήματος, που συσχετίζεται ισχυρά με την ψωριασική αρθρίτιδα καθώς και με άλλες συννοσηρότητες. Επιπλέον, στις ομιλίες των ειδικών τονίστηκε η μεγάλη σημασία της σχέσης εμπιστοσύνης του ασθενούς με τον θεράποντα γιατρό.

Το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και έθεσε πάρα πολλά ερωτήματα προς τους γιατρούς, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία απάντησαν και ενημέρωσαν τους ασθενείς.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί από καρδιάς τους γιατρούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο και όλους όσοι παρακολουθήσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση με τόσο ενδιαφέρον.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών GENESIS και JANSSEN.

 

Χορηγός: 
GENESIS, JANSSEN

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας