Είστε εδώ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ (24/10/2022)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης 2022, διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ρένος Βαμβακούσης. Κατόπιν, η Ταμίας του Συλλόγου Επιδέρμια, κα Τίνα Κουκοπούλου παρουσίασε τον Σύλλογο και τις δράσεις εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης 2022.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κος Αλέξανδρος Κατούλης, Καθηγητής Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Διευθυντής Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νόσων, Π.Γ.Ν. «Αττικόν», με μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την Ψωρίαση. Αρχικά ενημέρωσε το κοινό για τη νόσο και την επίδραση της ψωρίασης από τον ιό COVID-19. Τόνισε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ψωρίαση και πως η νόσο έχει αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Δημήτριου Ιωαννίδη, Καθηγητή Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντή Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο». Στην παρουσίαση του εστίασε στην ψυχολογική επιβάρυνση του ασθενή λόγω της ψωρίασης. Επίσης, αναφέρθηκε σε διατροφικές συνήθειες που συμβάλλουν στη βελτίωση της νόσου και στους τρόπους διαχείρισης της νόσου στη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, τέθηκαν ποικίλα ερωτήματα από το κοινό, συντονιστής των οποίων ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Βαμβακούσης και απαντήθηκαν από τους ομιλητές.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Genesis Pharma, Janssen και Leo Pharma.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας