Είστε εδώ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΨΩΡΙΑΣΗ+ ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑΣ 2022 (12/10/2022)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών Επιδέρμια, γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 2022 υλοποιώντας με επιτυχία τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Ψωρίαση+ Ψωριασική Αρθρίτιδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Ρένος Βαμβακούσης. Στη συνέχεια, η ταμίας του Συλλόγου, κ. Τίνα Κουκοπούλου, όπου παρουσίασε το σύλλογο και τη δράση ‘Ψωρίαση+’ για τις συννοσηρότητες της ψωρίασης.

Ο κος Αλέξανδρος Στρατηγός, καθηγητής Δερματολογίας- Αφροδισιολογίας της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός» ακολούθησε με μια ενδιαφέρουσα εισήγηση σχετικά με την ψωρίαση. Έγινε λόγος για το τί είναι η ψωρίαση και τους μύθους που επικρατούν, καθώς και για τα διάφορα είδη της. Η ψωρίαση δεν είναι μόνο μια νόσος που επηρεάζει το δέρμα, αλλά μπορεί να συνυπάρχει με πολλές συννοσηρότητες, τόνισε ο κος Στρατηγός.

Κατόπιν το λόγο πήρε ο κος Δημήτριος Βασιλόπουλος, καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας της Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και  Διευθυντής Β’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», όπου και ανέφερε χρήσιμες πληροφορίες για την ψωριασική αρθρίτιδα. Μέσα από την ενημερωτική παρουσίασή του, επιχείρησε να απαντήσει σε συχνά ερωτήματα για την ψωριασική αρθρίτιδα. Σημαντικές είναι και οι καθημερινές συνήθειες που επισημάνθηκαν, οι οποίες ενισχύουν την καλύτερη διαχείριση της ψωριασικής αρθρίτιδας, ανέφερε ο κος Βασιλόπουλος.

Το κοινό έθεσε πληθώρα ερωτημάτων στους ομιλητές, τις οποίες συντόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βαμβακούσης.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν και παρακολούθησαν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών JANSSEN και ΒΙΑΝΕΞ και την υποστήριξη των εταιρειών ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ και UCB.

Χορηγός: 
ΒΙΑΝΕΞ, JANSSEN

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας