Είστε εδώ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ (2/11/2020)

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Στις 29 Οκτωβρίου κάθε έτους γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, η οποία έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA). Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη σε όλους όσοι ζουν με την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα. Το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας ήταν «Ενημερώσου», διότι μόνο όταν είναι ενημερωμένα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, μπορεί να αντιμετωπιστεί η ψωρίαση αποτελεσματικά.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διοργάνωσε την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020, το διαδικτυακό σεμινάριο/webinar «Ενημερώσου για την Ψωρίαση» με καλεσμένους τον Δημήτριο Ιωαννίδη (Καθηγητής Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ., Διευθυντής Α’ Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Κλινικής Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νοσημάτων Γ.Ν.Θ.) και την Μαρία Πολίτου (Δερματολόγος– Αφροδισιολόγος, Επιμελήτρια Α’, Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων, ΕΚΠΑ, Νοσοκομείο Α. Συγγρός). Η κα. Πολίτου ενημέρωσε το κοινό για το «Τι είναι η Ψωρίαση», και ο καθηγητής κ. Ιωαννίδης ανέλυσε τις «Θεραπευτικές Επιλογές της Ψωρίασης».

Ο πρόεδρος του Επιδέρμια κ. Βαμβακούσης παρουσίασε το Σύλλογο και τις δράσεις του, ενώ η ταμίας του Επιδέρμια κα. Κουκοπούλου μίλησε για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2020.

Το σεμινάριο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη, με συνεχείς ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στις οποίες οι γιατροί απάντησαν, παρέχοντας έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά τους διακεκριμένους επιστήμονες που συμμετείχαν στο σεμινάριο καθώς και όλα τα μέλη-ασθενείς που έθεσαν τις απορίες τους στους γιατρούς και συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του σεμιναρίου.

Το Επιδέρμια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών, να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να ενημερώνει το κοινό για την ψωριασική νόσο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών GENESIS pharma και UCB.

Χορηγός: 
GENESISpharma, UCB

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας