Είστε εδώ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Μια διαφορετική δράση για την κοινωνική αποστιγματοποίηση της ψωρίασης υλοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου από το Επιδέρμια και την βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ψωρίασης. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο») και της Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους). Στόχος της δράσης, ήταν η παρότρυνση του κοινού να κατανοήσει καλύτερα την πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς με ψωρίαση και να αναθεωρήσει τυχόν προκαταλήψεις  για τη νόσο, μέσω της διανομής σχετικού υλικού. Παράλληλα, σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», εργαζόμενοι της εταιρείας και μέλη του Συλλόγου στήριξαν την προώθηση του τρέχοντος τεύχους που φιλοξενεί ειδικό αφιέρωμα για την ψωρίαση, από τους διαπιστευμένους πωλητές του περιοδικού που βρέθηκαν στα σημεία της δράσης.

Η κ. Άντζελα Βερναδάκη, διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της AbbVie δήλωσε σχετικά: «Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, μας δόθηκε η ευκαιρία να στηρίξουμε τις αξιόλογες προσπάθειες του Συλλόγου «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ» για την αλλαγή της αντίληψης του κοινού σχετικά με την ψωρίαση, η οποία σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί αιτία κοινωνικής απομόνωσης για τους ασθενείς. Παράλληλα, όμως, είχαμε και τη δυνατότητα να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους πωλητές του περιοδικού «ΣΧΕΔΙΑ», που λειτουργεί ως μέσο απεγκλωβισμού από το φαύλο κύκλο του κοινωνικού αποκλεισμού που εκείνοι βιώνουν αλλά και εξασφάλισης ενός ελάχιστου, αξιοπρεπούς εισοδήματος.»

Η κ. Κουκοπούλου Τίνα, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα Επιδέρμια δήλωσε σχετικά: «125.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν διαγνωστεί με ψωρίαση, ενώ στη χώρα μας ξεπερνούν τις 220.000.  Την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, ενημερώνουμε το κοινό για τη μη μεταδοτικότητα της νόσου και αγωνιζόμαστε ενάντια στην προκατάληψη, στον κοινωνικό αποκλεισμό, στις διακρίσεις και στην στιγματοποίηση.  Με την AbbVie στο πλευρό μας, στηρίζουμε και εμείς με τη σειρά μας το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ».

Χορηγός: 
Abbvie

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας