Είστε εδώ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ (29/10/2018)

Κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης γιορτάζεται στις 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.  

Το μήνυμα της φετινής παγκόσμιας ημέρας ψωρίασης είναι:

Αντιμετώπισε την  Ψωρίαση Σοβαρά

Και αυτό ήταν το μήνυμα για το οποίο μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιδέρμια κ. Τίνα Κουκοπούλου, στην εναρκτήρια ομιλία της.

Η φετινή εκστρατεία έχει τους ακόλουθους στόχους, προκειμένου να βοηθήσει 125 εκατομμύρια ασθενείς να ζήσουν μια ζωή με καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη διάρκεια:

• να δώσει μία ασθενοκεντρική προσέγγιση στην ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα, και τους κινδύνους για συννοσηρότητες

• να επισημάνει την ανάγκη για μια ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στη θεραπεία της ψωρίασης και ψωριασικής αρθρίτιδας, η οποία ως αρχή έχει την παροχή πρόσβασης σε όλους τους ασθενείς σε θεραπείες και φάρμακα

• να αυξήσει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και να ενημερώσει για τις επιπτώσεις της νόσου στους ασθενείς και τις οικογένειές τους

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, και υπό τον συντονισμό του κ. Δημήτριου Ιωαννίδη, Καθηγητή, Διευθυντή της Α’ Δερματολογικής Κλινικής ΑΠΘ, για την ψωρίαση μίλησαν στο κοινό οι:

Ελένη Σωτηρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, και

Ευστράτιος Βακιρλής, Λέκτορας,

Αναλύθηκε η νόσος, οι θεραπευτικές επιλογές – τοπικές και συστηματικές-, έγινε εκτενής αναφορά στην ψωρίαση στην παιδική ηλικία, και τονίστηκε η επικοινωνία ανάμεσα στον ιατρό και τους ασθενής. Ακολούθησε συζήτηση με τους ασθενείς/ μέλη του συλλόγου Επιδέρμια, η οποία εστιάστηκε σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ψωρίαση.

Ευχαριστούμε τους ιατρούς της Α’ Δερματολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. που εθελοντικά συμμετείχαν στην εκδήλωση του συλλόγου μας.

 

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Genesis Pharma.

Χορηγός: 
Genesis Pharma

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας