Είστε εδώ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ (29/10/2019)

 

Στις 29 Οκτωβρίου, κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης. Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι Let’s get connected, διότι ενωμένοι  έχουμε ισχυρότερη φωνή και μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας, να διαλύσουμε τους μύθους για την ψωρίαση,  και να ενδυναμώσουμε τη φωνή των ασθενών.

Στις 29 Οκτωβρίου 2019, την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μία ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της προέδρου κ. Κουκοπούλου που μίλησε για το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας, και στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ταμίας του Συλλόγου, κ. Βαμβακούσης, ο οποίος παρουσίασε το Σύλλογο Επιδέρμια και τις δράσεις του, καθώς και το νέο site psoriasimou.gr και τα περιεχόμενά του.

Για την ψωρίαση μας μίλησαν οι ιατροί του Δερματολογικού τμήματος του ΕΣΥ από το Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ.

 

Απάλλα Ζωή  Συντονίστρια – Διευθύντρια

Σιδηρόπουλος Θεόδωρος Επιμελητής Α’

Δελλή Φλωρεντίνα Επιμελήτρια Α’

Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος Επιμελητής Β’

και ιατροί της Α' Δερματολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ.

Σωτηρίου Ελένη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Βακιρλής Ευστράτιος Επίκουρος Καθηγητής

 

Οι ειδικοί επιστήμονες μίλησαν αναλυτικά για πληθώρα θεμάτων που σχετίζονται με τη νόσο. Ειδικότερα, μίλησαν για την ψωρίαση στην παιδική ηλικία, για τις συννοσηρότητες της ψωρίασης, παρουσίασαν περιστατικά ασθενών και την εξέλιξή τους, έκαναν λόγο για την επίδραση της ψωρίασης στη ζωή των ασθενών, για τις προτεινόμενες θεραπείες καθώς και για τους θεραπευτικούς στόχους. Το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, έθεσε ερωτήσεις κι ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Genesis Pharma.

Χορηγός: 
Genesis Pharma

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας