Είστε εδώ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ» (18/10/2016)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Α. ΣΥΓΓΡΟΣ, 18/10/2016

Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου 2016, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» πραγματοποίησε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Α. Συγγρός με θέμα «Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα». Την εκδήλωση προλόγισε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Ειρηναίος Βαμβακούσης και παρουσίασε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης (29 Οκτωβρίου)τις θέσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) που το «Επιδέρμια» εκπροσωπεί στην Ελλάδα. Στόχος φέτος είναι ο ασθενής με ψωρίαση να σπάσει τα όρια που θέτει ο ίδιος, η πολιτεία και η κοινωνία. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς είναι εφικτή, μεταξύ άλλων,  με την αποστιγματοποίηση, την ενημέρωση και την πρόσβαση στη διάγνωση και θεραπεία. Τα παραπάνω αποτελούν πάγιους στόχους του Συλλόγου.

Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια ΕΚΠΑ, διευθύντρια – διοικήτρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Α. Συγγρός δρ. Χριστίνα Αντωνίου. Μέσα από μία περιεκτική και μεστή ομιλία ξεκίνησε με την ιστορική αναδρομή της ψωρίασης από την αρχαία Αίγυπτο για να φτάσει στο σήμερα και στα νέα επιστημονικά δεδομένα για την νόσο. Με απλό και κατανοητό τρόπο εξήγησε στους ασθενείς τη  γεννετική προέλευση της νόσου και τον ρόλο της κληρονομικότητας.

Ο κύκλος παρουσιάσεων έκλεισε με την ομιλία του διευθυντή Ρευματολόγου του νοσοκομείου Metropolitan δρ. Δήμου Πατρίκου για την Ψωριασική Αρθρίτιδα. Ο γιατρός τόνισε τις πιθανότητες που εχουν οι ασθενείς με ψωρίαση να παρουσιάσουν ψωριασική αρθρίτιδα (30%), ενώ ανέλυσε τους κινδύνους που μπορεί να αναπτύξει ο ασθενής με ψωρίαση (καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, παχυσαρκία, κατάθλιψη κ.ά.)

Στο τέλος της εκδήλωσης τον λόγο πήρε το κοινό με ερωτήσεις για τους γιατρούς υπό τον συντονισμό Επδέρμια κ. Τίνα Κουκοπούλου. Μεγάλο ποσοστό των ερωτήσεων αφορούσε τις νέες θεραπείες για την ψωρίαση (βιολογικοί παράγοντες και μικρά μόρια) και τα αποτελέσματα αυτών. Οι επιστήμονες καλωσόρισαν ελπιδοφόρα τις νέες θεραπείες ως έναν ακόμα σύμμαχο για την σωστή αντιμετώπιση της νόσου.

Η εκδήλωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία με ένα γεμάτο αμφιθέατρο και εκατοντάδες ασθενείς να παρακολουθούν μέσω διαδικτύου. Ο Σύλλογος Επιδέρμια δεσμεύεται για το μέλλον να πραγματοποιήσει κι άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Genesis Pharma.

Ιατροί

Χορηγός: 
Genesis Pharma

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας