Είστε εδώ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΝΙΔΩΣΗ" (17/10/2018)

 

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης και της παγκόσμιας μέρας κνίδωσης 2018, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ιατρική σχολή της Λάρισας, την Τετάρτη 17/10/2018 ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα ‘Ψωρίαση και χρόνια αυθόρμητη κνίδωση

 

Αρχικά πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού από μέλη του Συλλόγου Επιδέρμια και από τους Ιατρούς της Ιατρικής Σχολής της Λάρισας, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τις νόσους.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες των ειδικών.

Με συντονίστρια την αναπληρώτρια καθηγήτρια Δερματολογίας κα Αγγελική- Βικτώρια Ρουσσάκη-Schulzeη, η επίκουρη καθηγήτρια Δερματολογίας κα Ευτέρπη Ζαφειρίου και η δερματολόγος-αφροδισιολόγος, επιμελήτρια Α’ ΠΓΝΛ κα Πολυξένη Γιδαροκώστα παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο ιστορικό κτίριο της Ιατρικής Σχολής ειδικότερα θέματα που αφορούν στις δύο ασθένειες και ειδικότερα για την κλινική εικόνα των ασθενών, τη συμπεριφορά των ασθενειών και τα προβλήματα που προκαλούν, καθώς και τη θεραπεία.

Προηγουμένως ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Χρ. Χατζηχριστοδούλου συνεχάρη τη Δερματολογική κλινική για την επιλογή της θεματολογίας της εκδήλωσης, ενώ η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα «Επιδέρμια» κα Τίνα Κουκοπούλου, ανέλυσε το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας ψωρίασης,  παρουσίασε τη συλλογική δράση των ασθενών, αναφέρθηκε στην στιγματοποίηση , και κάλεσε τους Λαρισαίους ασθενείς να συμμετάσχουν στο σωματείο για την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας