Είστε εδώ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΨΩΡΙΑΣΗΣ (24-29 ΜΑΪΟΥ 2021)

Η εβδομάδα από τις 24 έως τις 29 Μαΐου 2021 είναι η Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Ψωρίασης (European Psoriasis Week). Ο Σύλλογος Επιδέρμια συμμετείχε στην 1η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψωρίασης που διοργανώθηκε από το Europso, την Πανευρωπαϊκή Ομπρέλα Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση, και γιορτάστηκε σε 21 χώρες στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ψωρίασης στοχεύει στην ενημέρωση των ασθενών και την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινότητας για την ψωρίαση. Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψωρίασης είναι να γίνει πιο ορατή η ασθένεια σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο και να βελτιωθεί η ζωή των ασθενών με ψωρίαση.
Στην Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 15.000.000 ασθενείς με ψωρίαση. Η Eυρωπαϊκή Εβδομάδα Ψωρίασης στοχεύει στο να γίνει γνωστό ότι η ψωρίαση δεν μεταδίδεται, δεν θεραπεύεται αλλά υπάρχει μεγάλος εύρος θεραπειών που αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα συμπτώματα αυτής. Η ψωρίαση συνδέεται, επίσης, με την εμφάνιση της ψωριασικής αρθρίτιδας. Ένας στους τρεις ασθενείς με ψωρίαση, θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του ψωριασική αρθρίτιδα. Η ψωρίαση δεν είναι μία νόσος του δέρματος. Είναι μια ασθένεια που συνδέεται με πολλές συννοσηρότητες, όπως η εμφάνιση καρδιαγγειακών νόσων, διαβήτη, μεταβολικού συνδρόμου, νόσων του εντέρου κ.α.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας