Είστε εδώ

ΙΔΡΩΤΑΔΕΝΙΤΙΔΑ: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΩΤΑΔΕΝΙΤΙΔΑ (16/2/2022)

ΑΦΙΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΩΤΑΔΕΝΙΤΙΔΑ

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διοργάνωσε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο της Ιδρωταδενίτιδα στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Ρένος Βαμβακούσης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ύπαρξη των Συλλόγων Ασθενών και στο ρόλο αυτών.

Στη συνέχεια, το μέλος του Επιδέρμια, Σοφία Ορφανίδου, κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία με την Ιδρωταδενίτιδα.

Η Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος, Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Διευθύντρια της Β’ Δερματολογικής Κλινικής ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, κα. Ελισάβετ Λαζαρίδου παρουσίασε το προφίλ των ασθενών με Ιδρωταδενίτιδα, τους παράγοντες κινδύνου και τις συννοσηρότητες αυτής της δερματικής ασθένειας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επίπτωση της Ιδρωταδενίτιδας στην ποιότητα ζωής των ασθενών και στη θεραπεία με βιολογικούς παράγοντες.

Η κα. Αναστασία Τριγώνη, MD, PhD Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α΄Ε.Σ.Υ., Β΄Δερματολογική Κλινική Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Υπεύθυνη του Ειδικού Ιατρείου Διαπυητικής Ιδρωταδενίτιδας, αναφέρθηκε στην παθογένεια της Ιδρωταδενίτιδας, και παρουσίασε αναλυτικά δεδομένα για τη νόσο. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπίζονται ολιστικά οι ασθενείς με Ιδρωταδενίτιδα.

Η ταμίας του Επιδέρμια, κα. Τίνα Κουκοπούλου, συντόνισε τις πολυάριθμες ερωτήσεις του κοινού. Το κοινό επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και έθεσε πολλά ερωτήματα στις καλεσμένες γιατρούς, οι οποίες απάντησαν με μεγάλη προθυμία.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά τις γιατρούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο, το μέλος Σοφία Ορφανίδου για την προσωπική της μαρτυρία και όλους όσοι παρακολουθήσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας FARAN A.B.E.E

Χορηγός: 
FARAN Α.Β.Ε.Ε.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας