Είστε εδώ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΤΟΠΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 21/9/2021

 

Ο Σύλλογος Ασθενών, Επιδέρμια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατοπικής Δερματίτιδας, διοργάνωσε την διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση κοινού με θέμα «Η Ατοπική Δερματίτιδα» με καλεσμένους ομιλητές την κα. Μαρίνα Παπουτσάκη (MD, PhD, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, Διευθύντρια, Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής, Νοσοκομείο Δερματολογικών Παθήσεων, «Ανδρέας Συγγρός») και τον κ. Σταμάτη Γρηγορίου (MD, PhD, Επίκουρο καθηγητή Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ιατρικής σχολής ΕΚΠΑ).

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Ρένος Βαμβακούσης, ο οποίος παρουσίασε τις Δράσεις του Συλλόγου για την Ατοπική Δερματίτιδα. Στη συνέχεια, η κα. Σοφία Σαμαρά, μέλος του Επιδέρμια με Ατοπική Δερματίτιδα, κατέθεσε το προσωπικό της βίωμα με την ασθένεια. Στη συνέχεια, οι καλεσμένοι επιστήμονες αναφέρθηκαν στους τύπους της Ατοπικής Δερματίτιδας, την κλινική εικόνα και την επιδημιολογία της νόσου. Υπογράμμισαν τους παράγοντες που σχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της Ατοπικής Δερματίτιδας και έδωσαν συμβουλές στους ασθενείς. Η ταμίας του Επιδέρμια, κα. Κουκοπούλου, ανέλαβε τον συντονισμό των πολλών ερωτημάτων που έθεσε το κοινό και τα οποία απάντησαν οι ειδικοί.

Η εκδήλωσε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, υπήρξαν πολλές ερωτήσεις και έντονο ενδιαφέρον από το κοινό.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί από καρδιάς τους γιατρούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο και όλους όσοι παρακολουθήσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των Sanofi, Leo Pharma και Global Skin.

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας