Είστε εδώ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ Forum ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ (29/11/2017)

O Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», πραγματοποίησε στις 29 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Forum Ανταλλαγής Απόψεων για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ». Κεντρικός θεματικός άξονας της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της Παγκόσμιας Έκθεσης για την Ψωρίαση και του Ψηφίσματος WHA67.9 της Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία, με σκοπό τη λήψη μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας για την καλύτερη ικανοποίηση των πολύπλευρων αναγκών των ασθενών.
    
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο κ. Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), Γενικός Διευθυντής Win Medica

Στην εκδήλωση, ο Καθηγητής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α., Διοικητής Νοσοκομείου Αφροδισίων & Δερματικών Νόσων «Ανδρέας Συγγρός», Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κύριος Δημήτριος Ρηγόπουλος, μίλησε για την καταγραφή της ψωρίασης στην Έκθεση για την Ψωρίαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας Α.Π.Θ. Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου Δερματικών & Αφροδισίων Νόσων Θεσσαλονίκης, κύριος Δημήτριος Ιωαννίδης, μίλησε για το Ψήφισμα WHA67, την Παγκόσμια Έκθεση του Π.Ο.Υ. για την ψωρίαση και τη χαρτογράφηση των αναγκών των ασθενών με Ψωρίαση.

Η κ. Τίνα Κουκοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια» ανέπτυξε τον ρόλο και τις δράσεις του Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δια στόματος της κ. Παναγιώτας Μήτρου, MD, PHD, Συνεργάτιδας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές ανακοινώσεις εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας σε θέματα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ασθενών στη χώρα μας. Ειδικότερα, το αίτημα του Συλλόγου μας για την ένταξη της ψωρίασης στην κατηγορία των δυσίατων νοσημάτων βρήκε θετική ανταπόκριση από τον Υπουργό Υγείας, και αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Επιπρόσθετα, δρομολογείται άμεσα η μείωση του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στο κόστος θεραπείας από 25% σε 10% σε τοπικά και συστηματικά σκευάσματα, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου μας. Επιπλέον ενώ υπήρξε δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την άμεση εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων και των μητρώων ασθενών.

Όλα τα παραπάνω, αποτελούν πάγια αιτήματα του Συλλόγου Επιδέρμια, και θεωρούμε πως οι δεσμεύσεις του Υπουργείου αποτελούν μία τεράστια νίκη για μας και μία ανταμοιβή σε όλες μας τις προσπάθειες. Η υλοποίηση τους θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για τους ασθενείς με ψωρίαση στη χώρα μας σχετικά με τις υπηρεσίες υγείας που τους προσφέρονται και θα μειώσει το οικονομικό τους βάρος.

Ο Σύλλογος «Επιδέρμια» θα συνεχίσει να διεκδικεί την ικανοποίηση των δικαιωμάτων των ασθενών, επιδιώκοντας και στηρίζοντας το διάλογο με τους αρμόδιους Φορείς Υγείας, προκειμένου η χώρα μας να αποκτήσει ένα πραγματικά ασθενοκεντρικό σύστημα υγείας, προς όφελος των ασθενών και του κοινωνικού συνόλου.

 

 

Εξαγγελίες Υπουργείου Υγείας στο Forum για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αθρίτιδα του Επιδέρμια 

O Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια», πραγματοποίησε στις 29 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Forum Ανταλλαγής Απόψεων για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα του ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ».

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας