Είστε εδώ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ IFPA ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (17-18/6/2017)

Στις 17-18 Ιουνίου 2017, η  Παγκόσμια Ομοσπονδία Ενώσεων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA πραγματοποίησε την ετήσια συνάντησή της στη βελγική πρωτεύουσα. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε  με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 εθνικών και περιφερειακών ενώσεων, του συμβουλίου και της γραμματείας της IFPA, καθώς και των εταίρων της IFPA. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το Επιδέρμια που είναι μέλος της IFPA από το 2015.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την ομιλία του κ. Lars Ettarp από τη Σουηδία, προέδρου της IFPA, και ακολούθησε η παρουσίαση της οικονομικής έκθεσης του Josef de Guzman από τις Φιλιππίνες, τουΤαμεία της IFPA. Στη συνέχεια, ο Hoseah Waweru από τη Νότια Αμερική, Αντιπρόεδρος της IFPA, μίλησε σχετικά με την προετοιμασία της Παγκόσμιας Διάσκεψης για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα το 2018. Η πρώτη μέρα της συνάντησης περιλάμβανε επίσης ένα εργαστήριο υπεράσπισης δικαιωμάτων των ασθενών, υπό την καθοδήγηση της Vasilka Lalevska, υπεύθυνσης της Πολιτικής και της Advocacy Officer της IFPA, Σχετικά με τα επιτεύγματα της IFPA στην παγκόσμια υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών. Ακολούθησε ένα εργαστήριο σχετικά με τις αιτήσεις επιχορήγησης της Sophie Andersson, εκτελεστικού διευθυντή της IFPA. Στη συνέχεια, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της IFPA και η γραμματέας Silvia Fernandez Barrio από την Αργεντινή ανέφεραν την περιφερειακή ανάπτυξη της IFPA και νέα μέλη και εισήγαγαν νέους προέδρους περιφερειακών μελών της IFPA, όπως ο Paul Mendoza της PSORASIA, ο Gustavo di Genio της LATINAPSO και ο Jan Koren της EUROPSO. Την πρώτη ημέρα, οι εθνικές ενώσεις είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα και να μοιραστούν επιτυχίες με την οικογένεια IFPA και το δίκτυο με άλλα μέλη. Στα πλαίσια των παρουσιάσεων, η κ. Κουκοπούλου Τίνα, πρόεδρος του Επιδέρμια παρουσίασε τις δράσεις του συλλόγου στη χώρα μας.
Η δεύτερη ημέρα της συνάντησης των μελών επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των  ικανοτήτων των  ενώσεων μελών. Παρουσιάστηκε  επίσης η  έκθεση Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης 2016 και προγραμματίστηκαν οι  δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης στις 29 Οκτωβρίου 2017. Η δεύτερη ημέρα της συνάντησης παρείχε επίσης τη δυνατότητα στις ενώσεις μελών να συναντηθούν με τους εταίρους της IFPA και να μοιραστούν τις προοπτικές και τις ανάγκες των ασθενών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις τελικές παρατηρήσεις του Lars Ettarp, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι η επόμενη συνάντηση των μελών της IFPA θα πραγματοποιηθεί στη Στοκχόλμη της Σουηδίας τον Ιούνιο του 2018.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας