Είστε εδώ

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ (19/9/2022)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών Επιδέρμια, δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ατοπικής Δερματίτιδας 2022. Σκοπός του σποτ είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη δερματική αυτή νόσο, ώστε όλο και περισσότεροι να γνωρίζουν τι είναι και πώς μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα των ατόμων που τη διαθέτουν. 

Η Ατοπική Δερματίτιδα (ΑΔ), ο πιο γνωστός τύπος εκζέματος, είναι μία μη μεταδοτική δερματική πάθηση που μπορεί να είναι σοβαρή, επηρεάζοντας τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική υγεία του ατόμου. Η νόσος χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης των συμπτωμάτων, κατά τις οποίες το άτομο μπορεί να βιώνει έντονο κνησμό και πόνο, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται ο νυκτερινός ύπνος, να μειώνεται η εργασιακή του απόδοση, να επηρεάζονται αρνητικά οι διαπροσωπικές σχέσεις και να επιβαρύνεται η ψυχολογία του. Στα παραπάνω προστίθεται ο κοινωνικός στιγματισμός από τον περίγυρο.

Για το λόγο αυτό το Επιδέρμια επιδιώκει την ευαισθητοποίηση του κοινού με την προβολή του τηλεοπτικού σποτ, καθώς και στην αποστιγματοποίηση της νόσου. Πρόκειται για ένα animated σποτ που παρουσιάζει με δημιουργικό και συμβολικό τρόπο,  έναν ασθενή και ένα άτομο που δεν πάσχει από ΑΔ να αλληλεπιδρούν αρμονικά σε 3 διαφορετικές συνθήκες της καθημερινής ζωής: στον χώρο εργασίας, τις κοινωνικές επαφές και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Εστιάζοντας στο στοιχείο της άμεσης φυσικής επαφής, το τηλεοπτικό σποτ συμβολίζει την αποδοχή των ασθενών σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους.

Εάν έχεις Ατοπική Δερματίτιδα, επικοινώνησε με το Σύλλογο Επιδέρμια. Δεν είσαι μόνος.

Μεγάλος Χορηγός του τηλεοπτικού σποτ είναι η εταιρεία SANOFI, Χορηγός η εταιρεία PFIZER  και Υποστηρικτές οι εταιρείες LEO Pharma, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ.

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΠΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Το νέο τηλεοπτικό σποτ του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιδέρμια για την Ατοπική Δερματίτιδα ενημερώνει το ευρύ κοινό για τη νόσο, τονίζοντας πως η Ατοπική Δερματίτιδα δεν μεταδίδεται. Η Ατοπική Δερματίτιδα, μπορεί να είναι σοβαρή και να χαρακτηρίζεται από εξάρσεις με έντονο κνησμό.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας