Είστε εδώ

ΨΩΡΙΑΣΗ +: ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗΣ -ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ (10/5/2022)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, διοργάνωσε τη διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την Ψωρίαση και την Κατάθλιψη, στα πλαίσια της καμπάνιας «Ψωρίαση+», η οποία εστιάζει στις συννοσηρότητες της ψωρίασης.

Η ταμίας του Επιδέρμια, κα. Τίνα Κουκοπούλου παρουσίασε τον Σύλλογο και τις δράσεις του για την καμπάνια «Ψωρίαση+».

Στη συνέχεια η κα. Σαμπίνε Κρύγκερ – Κρασαγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, εστίασε στην ψωρίαση και στις συννοσηρότητες αυτής, και ειδικότερα στην ψωριασική αρθρίτιδα, το μεταβολικό σύνδρομο, το άγχος και την κατάθλιψη. Επισήμανε τις ψυχολογικές συννοσηρότητες που σχετίζονται με την ψωριασική νόσο και υπογράμμισε τις επιπτώσεις της ψωρίασης στις προσωπικές σχέσεις.

Η κα. Μάγδα Τσολάκη, Νευρολόγος/Ψυχίατρος, Καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, παρουσίασε τα διαγνωστικά κριτήρια της κατάθλιψης, εξήγησε τι είναι η κατάθλιψη και αναφέρθηκε στα συμπτώματα αυτής της ασθένειας. 

Ο πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Ρένος Βαμβακούσης, μαζί με την ταμία, κα. Τίνα Κουκοπούλου ανέλαβαν τον συντονισμό των πολλών ερωτήσεων που έθετε το κοινό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά τις γιατρούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση και όλους όσοι συμμετείχαν και την παρακολούθησαν. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση IFPA.

Χορηγός: 
IFPA

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας