Είστε εδώ

ΨΩΡΙΑΣΗ +: ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΩΡΙΑΣΗΣ -ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ (8/12/2021)

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα, Επιδέρμια, στα πλαίσια της καμπάνιας με τίτλο ΨΩΡΙΑΣΗ +, διοργάνωσε ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση που εστίασε στις Συννοσηρότητες της Ψωρίασης και ειδικότερα στο Μεταβολικό Σύνδρομο.

Το σεμινάριο ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων του Επιδέρμια, από την ταμία κα. Τίνα Κουκοπούλου, οι οποίες στοχεύουν στην ενημέρωση του κοινού και την αποστιγματοποίηση της νόσου.

Στη συνέχεια, η Επίκουρη Καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κα. Ευτέρπη Ζαφειρίου, παρουσίασε αναλυτικά τις ασθένειες που συνδέονται με την ψωρίαση και οι οποίες έχουν κοινό παρονομαστή την ύπαρξη φλεγμονής. Τόνισε ότι η ψωρίαση σχετίζεται άμεσα με το μεταβολικό σύνδρομο που περιλαμβάνει την αύξηση του σωματικού βάρους, την συσσώρευση σπλαχνικού λίπους, την εμφάνιση διαβήτη, την αυξημένη αρτηριακή πίεση και τη δυσλιπιδαιμία.

Η Βιολόγος - Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MMedSc, κα. Βαρβάρα Συμεωνίδου, εξήγησε πόσο μπορεί η διατροφή να επηρεάσει την εξέλιξη της ψωρίασης και παρουσίασε τροφές, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Έδωσε, ακόμα, απλές καθημερινές οδηγίες για την καλύτερη διαχείριση του βάρους και την επίτευξη των διατροφικών στόχων.

Ο Πρόεδρος του Επιδέρμια, κ. Ρένος Βαμβακούσης, συντόνισε τις ερωτήσεις του κοινού. Το κοινό έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θέτοντας διαρκή ερωτήματα στις καλεσμένες γιατρούς.

Το Επιδέρμια ευχαριστεί θερμά τις γιατρούς που συμμετείχαν στο σεμινάριο και όλους όσοι παρακολουθήσαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ, NOVARTIS, LIILY και JANSSEN.

Χορηγός: 
ΒΙΑΝΕΞ, NOVARTIS, LIILY και JANSSEN

Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα.

© 2021

Επικοινωνήστε μαζί μας